söndag 29 maj 2011

Body Balance 53

Då var det dags att plugga ny Body Balance koreografi. Fick prova på 53:an på kvartalsutbildningen i lördags för en jätte härlig Katarina från Umeå. Varm, lugn, tydlig... och grym. Inspirerande.

Vad kan man säga om det här programmet då? Mer känslor, vet att jag sade det om 52:an också, men nu är det verkligen så. ;-) Jackie blev mormor under tiden hon tog fram det här programmet och det påverkar helt klart musiken och känslorna.

Det finns även en hel del utmaningar för mig som relativt färsk Bbe-instruktör... Tex Bird pose, en grymt tung benlåt & corelåt samt stort fokus på thai chi upvärmningen med allt vad det innebär både med teknik och sättet (språket) man skapar en body-mind upplevelse hos deltagarna... Så just nu känner jag mig lite nervös, och lite kass för att jag inte klarar allt, men det är bara att ge det tid och ÖVA ÖVA ÖVA. Right?

onsdag 25 maj 2011

Pepp dag

Tack gode gud att det alltid dyker upp en nerförsbacke efter en tung uppförsbacke (eller dag). Hade en tuff dag i måndags... kände mig riktigt låg, uppgiven och tvivlade på mig själv.. Jag försöker vara positiv men ibland går det bara inte och den där patetiska och icke konstruktiva tycka-synd-om-mig-själv-sjukdomen tar över..

Som tur är så håller den max en dag, kanske två, sedan är jag en så pass positiv och drivande person att jag inser att inget förändras eller blir bättre av att jag surar och tycker synd mig själv. Utan det är nya tag och initiativ som gäller och dem tar jag! Tur det för helt plötsligt ser allt lite ljusare ut igen. :-)

Och när man är positiv och det händer EN bra sak så verkar det som sagt som att flera positiva händelser följer efter. Jag fick tex idag ett mycket spännande och smickrande träningsrelaterat erbjudande... Får suga lite på den och se om de inte skulle vara något. ;-) Den skulle innebära en lång resa till ett varmt land och träning.. :-)

tisdag 24 maj 2011

Kom och köp!

Rensade på vinden igår och hittade lite grejer jag gärna säljer/skänker bort. Någon som är intresserad??

I alla priser ingår egen transport (ni får hasa er upp för alla 4 trappor och köra iväg grejerna ;-))

Metallskåp från Ikea, som nytt: 100kr

Plysch-fåtölj: 400kr eller högstbjudande

Gardiner (panellängder) från Hemtex: gratis!!

Högtalare från Canton, lite kantstötta men bra grejer: 500 kr för båda

Lämna kommentar nedan, maila eller ring om ni är intresserade!!

måndag 23 maj 2011

Golv


Och golvet som förmodligen kommer pryda hela lägenheten kommer från Kährs

http://www.thompsongolv.se/product/detail/Ek-Metz

Inredningsidéer

I princip hela gårdagen spenderades ute i diverse möbelbutiker i Göteborgsområdet för att reka inspiration till hur vi ev kommer inreda vår nya lägenhet. Nedan finner ni ett axplock av vad vi fastnat för..

Soffa på Mio "Monza" dock i annan färg- en svart/grå. Både schäslong och divan. MYS!! :-)
Cool stor väggklocka bara med visare till vardagsrummet från Handladesign.se


Soffbord också från Mio "Smile Diana"

Säng " Oppdal" från Ikea i mellanbrunt (vi spanade även på Sova och Sängjätten men JISSES vilka priser!)
Med matchande nattduksbord "Nyvoll" också från Ikea.


Lampå på Svensk Design som heter "Tentacle" - kommer matcha den rosa fåtöljen som jag hoppas köpa finfint :-)


Och ovan den snyggaste matsalsgruppen på hela dagen... från EM serien "Norrmalm" totalt (tyvärr) med 8 stolar, vilket är lika bra då serien är från förra säsongen och man lär ha en sådan här grupp länge, hamnar man totalt på ca 24,000kr, ev -15% pga att det är sista exemplaret och butiksexc. 20,000... För dyrt men fasiken va snyggt!! Skit snygg matchande skänk till..
Fin turkos ryamatta fanns det även på EM ;-)

Kan bli något i stil med detta nedan istället för ca 10,000 kr

torsdag 19 maj 2011

Pretty in Pink!

Fick utskick från Åhléns med posten igår och blev kär i den rosa fåtöljen ovan. SÅÅ cool och fin! Vilken härlig färgklick! Älskar att bara bryta av den med moderna/klassiska stilen vi har annars med en sådan här gammal stil. Får vänta till v.24 sen rusar jag nog in till närmsta butik! (Om Peter inte får total-fnatt ;-))

Det lilla under..

Tror det eller ej men ett blogginlägg om TROSOR! :-)




Tycker helt enkelt bara att dessa från H&M är så sjukt sköna och prisvärda så jag vill tipsa er om dem. Och så är dem dessutom gjorda av organic cotton!

Come as u are, leave as a star!

29/8 är det dags. 2 veckor innan släpper vi platserna, vem är snabbast på bokningsknappen? ;-)

tisdag 17 maj 2011

Eyes on the prize


Ibland är det lätt att glömma vad och vart man vill. Både med sig själv och sin utveckling - privat och karriärsmässigt. Det här inlägget handlar om att "keep your eyes on the prize".

Se målet långt fram, har du nått ett, skapa då ett nytt som tar dig till nästa nivå. Utmana dig själv men tillåt dig samtidigt att trivas där du är och växa där. Hur tuff vägen dit än må vara så är den värt det!

Jag har berättat för flera i min bekantskapskrets om boken "The Secret". Har ni inte läst den, gör det! En av de sakerna jag fastnat för i den, som jag tror faktiskt har möjlighet att avgöra hur det faktiskt blir i slutändan, är att visualisera. Se det du vill ha framför dig, inte tänka "om jag bara hade det eller gud vad jag vill ha..." utan försök SE dig själv redan vara där/ha det du önskar. Hur känner du dig då, vad gör du då?

Jag har flera "prizes" som min blick fokuserar på just nu. Några är potentiellt närmare i framtiden än några andra men dem finns där och det är så bra att påminnna mig själv om dem. <3

Vad har DU för prizes?

Upp med blicken friends!

måndag 16 maj 2011

Vad är Sh´Bam?



SH’BAM® beskrivs såhär av Les Mills:

Featuring simple but seriously hot dance moves, SH’BAM™ is the perfect way to shape up and let out your inner star – even if you’re dance challenged.

Set to a soundtrack of chart-topping popular hits, dance music that is heard in the hottest nightclubs around the world, familiar classics remixed and modernized Latin beats, SH’BAM™ is the ultimate fun and sociable way to exercise. Each 45-minute SH’BAM™ class is vibrant, unique and varied – and like all the LES MILLS™ programs, a new SH’BAM™ release is produced every three months with new music and choreography.

Sh ´ Baaam!

I helgen var det dags för nordens allra första Sh'Bam grundutbildning (stolt, ja). Sh'Bam är Les Mills senaste produkt och ja.. vad kan jag säga om den? Enkelt, glädjefyllt, svettigt, tufft och ROLIGT! Efter 4 pass på lördagen och 2 igår är man bra mör idag men samtidigt fylld av ny energi och motivation. Detta är en klass som jag verkligen vill köra och som jag tror kommer passa våra SATS-medlemmar väl!

Tre hyffsat taggade tjejer lördag morgon på Sats Odeplan- me, Paula och Anna.

Lagom till söndagen och mycket övande var vi varma i kläderna och kände oss som riktiga "Sh´Bamare". :-)

Ovan ser ni hela det härliga gänget som vi gick utbildningen med. Underbara människor!! Stämningen/klimatet var så härligt under helgen. Alla var så positiva och peppande. Vet inte om det är något med Les Mills men jag tog med mig samma goa, varma känsla efter Body Balance utbildningen i höstas. <3 Tror helt klart underbara Åsa och Fredrik Sjöberg som höll i utbildningen tillförde mycket. Tack!

Egna reflektioner och lärdomar utöver all denna kärlek som jag tar med mig efter helgen:

  • I princip alla människor, speciellt kvinnor tyvärr, har issues med att känna att dem inte räcker till eller är bra nog.


  • Man ÄR bra nog precis som man är.. återigen gör bara ditt bästa och låt ditt hjärta styra!

  • Grisen leder ;-)


  • Att det fortfarande efter ca 12,5 år finns utmaningar som instruktör - att skala bort, jobba med nyanser och nivåer för att kreera "fitness magic"
Sh´Bam finner du exklusivt på utvalda Sats-anläggningar f.o.m. 29/8, från januari 2012 får sedan även alla andra kedjor en chans att "Come as you are and leave as a star!".

Jag längtar till att få köra detta!!

Även Åsa och Annica Bottne har bloggat om detta i fall att ni vill läsa mer. Och Olle Rehnqvist

torsdag 12 maj 2011

Sats + Göteborgsvarvet = sant

19-22 maj är det dags för en av årets största sportevent i Göteborg: Göteborgsvarvet medräknat alla andra varv och lopp under dagarna före och efter lördagen. Och Sats är självklart med i år igen! I år har vi dock kryddat dagarna lite till och flyttar ut flera av våra gruppträningsklasser utomhus. Hur kul som helst! Vissa klasser går att boka som vanligt medan andra bara är att dyka upp på.

Torsdag 19/5

17.00 SATS Energy - Hanna Brehmer

18.00 Outdoor Tabata - Benni Rattner (Kungsgatans utflyttade klass. OBS. 1 timme tidigare)

19.00 Zumba - Paula Mendes & Fia Ericsson (Valhallas utflyttade klass)

Fredag 20/5

17.00 SH´BAM - Annika Sjöö

18.00 BodyBalance - Linda Johansson & Niklas Liljesand

19.00 SATS Energy - Marie Persson & Johanna Carlund

Lördag 21/5

10.00 BodyBalance - Maria Sjölander (Frölundas utflyttade klass. 1/2 timme senare)

11.00 Piloxing - Hanna Brehmer

12.00 Fightcircuit - Marcus Rydberg & Martin Kassim

13.00 PT Small Group Sport Performance - Malcolm Kevern & Lisa Olsson

14.00 Outdoor Tabata - Benni Rattner

15.00 BodyCombat - Jessica Albrektsson & ev. Jens Axelsson

16.00 Zumba - Paula Mendes & Fia Ericsson (Kompassens utflyttade klass)


ALLA är välkomna, medlem eller inte så kom!! Bältesspännarparken!

torsdag 5 maj 2011

Nordic e-commerce summit

Idag har jag varit på Nordic e-commerce summit med min kollega Martin. Jag åkte upp redan igår kväll och fick uppleva en härlig SJ-försening. ;-) Kom till Clarion Sign strax innan elva, det vara bara att slänga sig i säng för att i morse njuta av hotellfrukost. Torsdagslyx. :-)

Dagen har varit riktigt bra, över förväntan faktiskt. Vad tar jag med mig då?

  • Att e-handel idag kallas för "distanshandel" (ursprunget) är både missvisande och lustigt.. Med internet och möjligheten att handla var du än bor och dessutom hämta ut det du handlat i närbutiken runt hörnet (ist för att behöva åka ner på stan eller till ett köpcentra) borde det snarare kallas för NÄRhandel.
  • Lokalanpassning är viktig
  • Nischa dig
  • Använd sunt förnuft och tänk kund
  • Nya bergrepp: AB-tester, MV-tester, Crazy Egg..
  • Automatisera och effektivisera allt, inklusive dig själv ;-)
  • Det behövs helt klart fler kvinnor inom e-commerce. Bara att massa män! Rolig tweet under dagen: "På scenen: 8 gubbar, en puma (kvinnlig moderator) och en flamingo" ;-)
  • Content is king, marketing is the queen and she runs the household (Hämtat från en fantastisk amerikansk föreläsarna som hette Gary Vaynerchuk)
Hela Garys föredrag hade jag gärna berättat om men den var som omfattande.. rekommenderar istället hans bok The Thank You Economy Grymt intressant!! Han pratar om ett culture shift som påverkar alla oss som jobbar med marknadsföring.. vi behöver börja tänka "context". Lyssna på vad som sägs om dig av dina kunder (i bla sociala medier) och möt dem där, svara dem. Show you care!

Nu har jag nog skrivit mer än de flesta av er bryr er om men jag är pepp ok :-) Det var givande! :-)

måndag 2 maj 2011

Rain..



Life is not about waiting for the storms to pass...
It's about learning how to dance in the rain.

- Vivian Greene


söndag 1 maj 2011

Bilder från Zumba eventet

Lollo Stapel som var med på vår Zumba 90 min klass förra helgen har lagt upp lite sköna bilder på son blogg. Kolla gärna :-) Shit va galen man ser ut ibland! ;-)


Bilderna hittar ni här